Home Здраве Ето как да проверите дали сте бременни сами вкъщи без тест

Ето как да проверите дали сте бременни сами вкъщи без тест

Много често на жените им се налага да си направят тест за бременност, но в момента нямат възможност да посетят най-близката аптека, за да се снабдят с нужните медицински артикули, пише в. „Метро“.

В такива случаи таблоидът препоръчва най-добрата проверка с подръчни средства, използвайки обикновена паста за зъби.Тя е необходимо да е от бялата, без да има ивици по нея. Дамата е нужно да събере рано сутринта 50 грама урина в чиста чаша. В друга чиста чаша се изцежда от бялата паста за зъби – около четвърт тубичка. Към нея бавно се прибавя малко количество урина и пастата се разбърква.

След известно време отново се прибавя малко урина и се бърка. Оставя се да престои 5 минути. Ако с пастата не се случват промени и тя си остане бяла – тестът е отрицателен. Но ако тя придобие синкав цвят и стане по-пенлива, значи хормонът на бременността в урината HCG e реагирал с нея.

 

Тест с белина

Тестът с белина е лесен метод за потвърждаване на вероятна бременност. Тестът е много лесен. Съберете първата сутрешна урина и добавете няколко супени лъжици белина към нея. Ако урината започне да образува пяна и да шуми, шансовете за бременност са високи. Ако това не се случва, може би не е настъпила бременност.

 

Тест със сапунен разтвор

Ако не разполагате с белина, може да опитате тест с обикновен сапунен разтвор. Надеждността на този метод е сравнително по-ниска от тази на теста с белина, но може да се използва като подходяща алтернатива. Изпълнението на теста е подобно: съберете първата сутрешна урина в малка чашка или епруветка (ако разполагате с такава), добавете пяната от сапунен разтвор и наблюдавайте дали ще започне „шуптене” и отделяне на мехурчета. Ако това се случи, има вероятност да сте бременна.

 

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи